Taranii cocliti fac farse de cord precum Fatu la OTV in numele militianului Enache iar in timpul asta gaborii arunca cu caschetele in colbul ulitei si dantuiesc cu gospodinele direct in fata carciumii din sat, in lumina farurilor de la masina din dotare. Acesta este tabloul unei situatii stupide petrecute in seara zilei de Sfintii Mihail si Gavril, ai carei protagonisti au fost niste tarani obositi deopotriva cu militienii postului de politie din comuna Tibana. Intr-o relatare cronologica, faptele de un bahic absurd care ar mai trebui sa scoata din amorteala epoletii din IJP Iasi si sa-i mai trimita in controale prin cotloanele judetului acolo unde si-au trimis baietii cu pulane si cu graunte in cap sa apere cetateanul, se prezinta foarte clar

- Mihai, Mihaela sau Gabriela, sarbatoresc o data pe an. Fiecare cum ii nazare. O parte dintre sarbatoritii satului Garbesti se aduna la carciuma din buricul satului. Se incinge discutia. Pentru patronul liberal, motiv suficient pentru a-i atrage pe acesti sarbatoriti cu tot cu acolitii lor. Intru Crin! Se deschid sticlele. Se incing spiritele. La fel si boxele care duduie pana tarziu – tarziu in noapte.

- Patrula de noapte compusa din santinelele cu chipiuri fara cap, venita tocmai de la Tibana, cade la tanc. Doar oameni e si dansii! In aceasta naratiune nu se cunoaste daca in gura din dotarea capului sec de sub chipiu a incaput vreo picatura de licoare. Cert este ca pe ritmul basilor care tineau si cateii cu ochii beliti in custile gospodarilor, acestia au inceput, necrutator, sa le incinga pe cumetre de sa le sara colbul. In varianta populara aceasta expresie poate capata un alt inteles. Nu! Posesorii de caschete numai le-au dansat cu spor, cu praf, cu naduf, cu pasiune, ca niste nesatui care totusi…aveau niste atributii de exercitat.


- In acest timp, in casa unei bunicute de 80 de ani suna telefonul si este anuntata de “plutonierul Enache” ca fiul ei este si batut groaznic dar si arestat la sediul postului si ca daca nu vine sa-l vada nu se stie in ce puscarie il mai poate vizita (in timpul asta gaborul dansa)

- Dupa ce o lasa pe batrina mai mult moarta decat vie, acelasi balegos o suna pe sotia “arestatului” ( care in timpul asta dormea langa ea) pentru a-i spune acelasi lucru. Sotia se uita neincrezatoare la sot, ca la o holograma, se uita la receptor si i-l paseaza sotului. Acesta, mai mult buimac decat treaz, il trimite la origini pe balegosul cu glume de OTV si se intoarce pe partea cealalta. Din ecuatia asta toata lumea se prezinta fericita mai putin cele doua femei telefonate, care, peste basii boxelor, incercau sa se consoleze si sa se asigure ca totul e bine. Spiritele oricum nu s-au linistit mult dupa cantatul cocosului. In tot timpul asta telefoanele au sunat, inimile au pulsat mai accelerat iar …gaborii au dansat.



P.S. Dragi gabori din Tibana, sint interesat cite AN – uri aveti la activ peste cele cateva pe care le stiu doar eu dintre care unul se refera la un furt de bijuterii, chiar din casa femeii al carei barbat era victima pasiva a acestei farse de prost gust. Pe de alta parte imi place ca aveti grija ca incompetenta voastra sa v-o raspaltiti cu varf si indesat prin chefuri si girofare in exces, ca semn al existentei voastre domestice.

P.S. 1 Acestia nu sint ai nostrii dar fac ca si ei

Un produs Blogger.