Cotidianul „Il Giornale“ propune un decalog care să-i ajute pe doritori să trăiască o sută de ani. Contrar tuturor credinţelor, moralul sus, armonia din cuplu sau gândirea complexă sunt câteva dintre greşelile pe care le fac cei care-şi doresc o viaţă lungă

1 Menţine-ţi moralul foarte scăzut! Cercetătorii de la Universitatea din Philadelphia susţin că depresia contribuie la longevitate.

2 Mergi la slujbele bisericeşti de cel puţin două ori pe săptămână! Obiceiul acesta scade presiunea sângelui şi micşorează riscurile cardiace, arată un studiu al Institutului Naţional al Sănătăţii din America.

3 Ceartă-te des cu partenerul! Tensiunea familială neconsumată creşte riscul morţilor premature, potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Michigan.

4 Nu purta pantaloni! Bărbaţii care poartă kilt trăiesc cu cinci ani mai mult decât cei care se îmbracă în pantaloni, arată un studiu scoţian.

5 Fă pe prostul! Cei care petrec puţin timp gândind trăiesc mai mult decât intelectualii, nefiind expuşi la atacurile cerebrale, crede biologul suedez Tadeusz Kawecki.

6 Schimbă-ţi numele! Persoanele cu un prenume care denotă o idee pozitivă trăiesc cu patru ani mai mult decât cele cu nume puternice, susţine un studiu al Universităţii din California

7 Înfruntă-ţi şeful dacă te stresează! Cei care-şi înfruntă superiorii atunci când sunt stresaţi sunt mai puţin expuşi bolilor cardiace, a concluzionat o echipă de cercetători suedezi.

8 Nu vorbi la telefon când eşti la volan! La nivel mondial se pierd în fiecare zi 99 de ani de viaţă din cauza stresului pe care-l presupune atenţia distributivă a celor care şofează şi discută la telefon în acelaşi timp, a descoperit cercetătorul Donald A. Redelmeier.

9 Naşte-te după 2000! Cei născuţi după acest an pot trăi până la 130 de ani, arată un studiu american publicat de revista „Science”.

10 Ultima şansă: mută-te în Okinawa, Japonia! Alternative: Loma Lida din California sau Costa Rica din Mexic. Aici s-au consemnat cei mai bătrâni oameni din lume.

Un produs Blogger.