Domnule ajuns deputat, prin prostia unor ieseni orbiti de cuvintele voastre de grup foarte mieroase, cred ca ati uitat foarte usor de unde ati plecat. Ati pierdut primaria Harlau sub 10 procente. Jenant ! Ati venit la Iasi. Chiar daca aici nu va cunostea nimeni, ati castigat un loc mult mai bun si mai lipsit de frecus. Mai bine platit. Mai bine vazut. Ati reusit sa fiti unul dintre cei care umplu doar in fizic unul dintre cele doua Sfaturi ale inteleptilor. Se intimpla si de astea. Chiar daca apelul la obirsie va este la indemana tuturor politrucilor care va vanturati un mandat sau doua prin sperantele de mai bine ale oamenilor, va este pus in frunte, ca un lait motiv pentru a va cosmeticiza fata impasibila si a incalzi in aparenta sufletul rece, asemeni unui hod dog ranced in fata consumatorului, ramaneti aceiasi care sunteti. O turma de MINCINOSI. Deci, domnule ales, da-ti jos ochelarii aia cu fumuri, ca poate vei vedea mult mai bine realitatea cenusie din jur. Nu ma astept si sa o percepeti. Nici nu imi inchipui ca ati vrea sau ati putea a o schimba. In prima faza conteaza doar sa-i vedeti formele hidoase. Si nu din Audi-ul ala cu geamuri fumurii – cam multe fumuri !!!, sau din studioul Realitatii. Din pacate, „originalul” parlamentar PD-L de Iaşi, Marius Spânu, prefera sa faca doar pe-a alesul, sfidand arsita si perioada de concedii, si, in plina vacanta parlamentara, se infatiseaza intr-una din agorele Colegiului 10, unde asemenea unui vanzator de loz in plic, in fata unei masute, adopta la prag de seara tactica lui „Mircea fa-te ca lucrezi!”. Satisfăcut pînă peste poate de reacţia celor 25 de cetăţeni care s-au adunat în jurul măsuţei şi a paharului de apă rece cu care deputatul i-a întîmpinat, acesta a declarat patetic „Audienţele în aer liber au debutat cu dreptul- peste 25 de solicitări îndosariate în aproape trei ore de discuţii. Am întîlnit multe chipuri noi, dar şi oameni pe care îi cunosc din campania electorală din toamnă. A fost o reală bucurie să le strîng mîna din nou. Le mulţumesc că au venit fie şi măcar să-mi strîngă mîna, e confirmarea că străduinţele mele de a-mi face cît mai bine treaba cu care aceşti oameni m-au trimis în Parlamentul Romîniei”. Ca o dovadă a lipsei de implicare de pînă acum în rezolvarea problemelor cetăţenilor din Colegiul 10, deputatul conchide „De acum urmează greul – rezolvarea problemelor ridicate de oameni”. Va intreb acum- puteti si altceva?! Bineinteles, in afara de mintit niste bieti amarati!



Pentru a reveni totusi la scopul acestui mesaj, mai precis la « dreptul la replica la dreptul d-voastra la replica », va anunt cu cainta faptul ca aveti dreptate intr-un punct. Nu am precizat sursa. Da, e vorba despre site-ul oficial al deputatului Marius Spanu. Deci sursa acelui articol, si-a tras seva nu de pe un blog pe care subiectivismul poate zburda in voie, ci de pe un site oficial, cu insemnele partidului, unde orice postare trebuie asumata, impartasita, unde orice material gazduit capata caracter oficial. Va pare cuidat articolul si nu stiti unde sa-l incadrati ? Ei bine, este o compilatie permisa presei de taraba ci nu pufosilor de la Jurnalism, prin care expresia obiectiva a informatiei, constituita intr-un corp de stire, este poleita de o ironie amara. Un apel la normalitate, adresat direct unei tentative de subiect. Precum stiti, orice stire trebuie sa aiba la baza un subiect. Ori, deputatul Marius Spanu nu este un subiect, deci nu face obiectul unei stiri. O stire ca la carte cum este invatat teoreticianul slujitor al lui Boc. Politica editoriala a unor afaceristi a cam afectat, atat in forma lui cat si in fond, clasicul jurnalism. Asta nu inseamna, stimate Gheba, ca daca ati cuprins cu mana cotorul unei carti pe care scria « Manual de jurnalism », de Mihai Coman, v-a si patruns miezul acestei ramuri. Sugestia d-voastra indreptata spre mine, e tardiva. Daca ar fi venit acum vreo 6 ani cand am intrat in presa asta de cacat, poate ar fi fost oportuna. Mai mult, nu consider ca aveti abilitatea sa sugerati ceva ce nu cunoasteti decat conjuctural…, poate prin virtutea imprejurarilor in care ati fost uns peste noapte in Comisia pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa, drept pentru care ati reusit sa va insusiti o « vasta » bibliografie publicistica, care s-a rezumat doar la acel manual de jurnalism. Va recomand cu aceiasi caldura sa va indreptati atentia spre alte lucruri care ar trebui sa va stea mult mai la indemana. De pilda sa va respectati angajamentele din campanie. Altfel, mandatul d-voastra ar fi o mare minciuna pentru ieseni, ceea ce pana acum este, iar d-voastra, o cacialma a politicii locale.
P.S Cheltuieli medii, lunare, din banul public, pentru deputatul PDL, Marius Spanu. Intretinere cabinet – 9.153 lei. Utilitati, chirii – 4.500 lei. Salarii personal – 8.424. Diurna – 6.647 lei. Cazare – 17.422 lei. Transport – 8.502 lei. Total – aproximativ 55.000 lei. Nu e prea mult domnule ales, pentru nimicul pe care il faceti ?!

Un produs Blogger.