Nu am avut niciodată o părere bună despre PSD, de la desprinderea bunicuţei şi a celorlalţi nomenclaturişti de regimul sub care s-au format şi apoi pe parcursul celor 20 de ani de gargară pesedistă. Nici nu am avut ce aprecia sau ce model să desprind din toată politica de „stânga” aplicată fără jenă pentru umflarea peste noapte a declaraţiilor de avere ale baronilor PSD. Ieri, pe parcursul a câteva ore am avut acelaşi gust amar că scârba şi prostia vor avea acelaşi nume - PSD. Cu vrăjitoare la poartă, cu demagogi şi scandalagii sub cupola circului de la Romexpo, voturi cumpărate ca la Obor, indivizi crispaţi care nu erau convinşi că vor pune ştampila pe candidatul care le ieşea icnit printre dinţi, dar „promiseseră” (!?) şi „uituci preţioşi” la prezidiu, care au „omis” să anunţe toţi candidaţii la cuvânt dar nu s-au uitat pe ei înşişi, pesedişti notorii. Din fericire pierzători! Un debut ţigănesc între periferia Bucureştiului, un Pandele de Voluntari aprig în vocalize, cu o candidatură retrasă, înapoiată şi apoi confiscată, multe atacuri şi isterii pe microfon, un Diaconescu şi un Geoană cu discursuri populiste, speriate, artificiale, neconvingătoare, fără forţă…

În timp ce preţioşii PSD se dădeau de-a dura cu formule la fel de pretenţioase că „PSD ar trebui igienizat” sau că „acum trebuie să avem demnitate şi respect”, intrarea lui Radu Mazăre, havanez şi determinat ca într-o lovitură de stat, a schimbat brusc registrul gângav al Congresului.

Apariţia lui Mazăre, neconvenţional şi rău, care l-a tras de guler pe Geoană pentru faptul că nu l-a anunţat la cuvânt, discursul puternic al lui Victor Ponta şi apoi retragerea lui Mitrea şi anunţarea susţinerii pentru Ponta, a aruncat peste PSD prima urmă de unitate şi respect dar şi startul unui alt produs politic. Sper ca „experimentul” Victor Ponta, neagreat de multe produse perimate ale PSD, să facă o figură frumoasă. Şi mai sper ca să ia act de sugestiile lui Iliescu, prin care cei care au funcţii de conducere la nivel judeţean să nu mai aibă voie să acceadă şi la cele centrale. BRAVO Ponta!

Un produs Blogger.